5 november 2021 9:00 - 18:00

VOL - NVBT symposium 2021 - Schuif aan

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

 

Op vrijdag 5 november 2021 vindt dat eindelijk het NVBT-symposium van 9.00 – 18.00 uur plaats. Dit jaar georganiseerd in samenwerking met de vaktherapeuten van GGz Breburg in Tilburg. Er worden lezingen gegeven door Annemarie Madani-Abbing; “De effectiviteit van kunstzinnige therapie bij de behandeling van angst” en dr. Suzanne Haeyen; “Beeldende therapie bij persoonlijkheidsstoornissen: effectonderzoek en perspectieven vanuit cliënten en therapeuten”. In de middag zullen er verschillende workshops worden aangeboden én is er een verbindende activiteit voor alle aanwezigen.

Accreditatie en inschrijving
Voor dit symposium krijg je 6 accreditatiepunten, als je de gehele dag aanwezig bent. Inschrijven kan via de knop hieronder. Er is plaats voor 100 belangstellenden, dus zet de datum vast in je agenda en meld je zo snel mogelijk aan. 

Algemene Ledenvergadering
Om 10.45 uur vindt de Algemene Ledenvergadering plaats die alleen toegankelijk is voor NVBT-leden. In verband met het beperkte aantal plaatsen moet je je vooraf opgeven via het aanmeldformulier voor het symposium. Het is uiteraard mogelijk om alleen aan de ALV deel te nemen, dit is kosteloos.

Workshops
De optie om voorafgaande het symposium een workshop te kunnen kiezen, komt te vervallen, omdat we nog niet duidelijk hebben of we 5 november de 1,5 meter regel los mogen laten. Op de dag zelf, tijdens het inschrijven, krijg je de mogelijkheid om één workshop te kiezen. De deelnemers die zich al hebben opgegeven voor het symposium kunnen natuurlijk naar de al gekozen workshop. 

 
1. Het Expressive Therapies Continuum (ETC) als methodisch kader in de praktijk.
   Laura Zwinkels en Marthe Marsman

2. ‘De Afrekening’ Een beeldende top down-Bottom up werkvorm bij vastzittende boosheid voor cliënten met
     complex trauma.
     Karin van der Vegt en Marlies van Weelden

3. Modi in Beeld. Schematherapie en beeldende therapie.
    Fransje Nolet

4. Rouwverwerking: “Een andere manier van vasthouden”.
    Melanie van der Meer en Anita de Gouw

5. Wat als de therapeutische relatie dreigt vast te lopen? Ervaringen uit de beeldende therapie.
    Leonie Walter en Lukas van Gestel

OPMERKING: Als een workshop vol is, kun je je voor deze niet meer aanmelden. Kies dan een andere workshop.

Kosten:

Lid: 100
Studentlid: 50
Geen lid: 150

Ben je niet-lid student maar wil je wel deelnemen aan het symposium? Neem dan even contact met ons op via nvbt.secretaris@vaktherapie.nl

Aanmelden:

 • kies voor alleen deelname ALV
 • of kies voor deelname ALV en workshops. Kies dan ook 1 workshop.

Annuleren:

Dit kan tot 22 oktober en alleen per e-mail via: info@vaktherapie.nl, onder vermelding van jouw naam en bankgegevens. Bij annulering wordt € 35,00 aan administratiekosten in rekening gebracht.

Reeds betaald inschrijfgeld wordt onder aftrek van deze administratiekosten terugbetaald. Annuleren na 22 oktober is niet meer mogelijk, wel kan de gereserveerde plek door een ander worden ingenomen en hij/zij zal deelnemen aan de workshops waarvoor jij je hebt opgegeven.

RIVM-richtlijnen:

Er is rekening gehouden met de actuele richtlijnen van het RIVM; tot 100 mensen kunnen met 1,5 meter afstand tot elkaar plaatsnemen in het theater waar de lezingen én de ALV plaatsvinden. En ook bij de workshopruimte wordt de 1,5 meter in acht genomen.

Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus we willen je verzoeken om met het openbaar vervoer te komen. Station Tilburg ligt op loopafstand van de locatie.

Contact en informatie:

Voor inhoudelijke vragen en informatie over het symposium mail je ons op nvbt.secretaris@vaktherapie.nl Algemene vragen FVB: secretariaat van de FVB: 030 - 28 00 432, info@vaktherapie.nl

Programma

 • 09.00               Inloop met koffie en thee
 • 09.30               Opening dagvoorzitter Ingeborg Graumans
 • 10.00             Lezing Suzanne Haeyen
 • 10.45             Algemene ledenvergadering
 • 12.00             Koffie pauze 
 • 12.30             Lezing Annemarie Madani-Abbing
 • 13.15             Terug- en vooruitblik Ingeborg Graumans
 • 13.30             Lunchpauze
 • 14.30-15.45    Workshop/ Tapijt voor Vrede/ Bewogen deuren
 • 15.45-16:00    Pauze
 • 16.00-17.15    Workshop/ Tapijt voor Vrede/ Bewogen deuren
 • 17.30             Samenkomst en dagsluiting
 • 17.45-18.30    Borrel