1 maart 2019 18:00 - 3 maart 2019 14:00

Het weekend van het onderzoek

Het weekend van het onderzoek
Op zoek naar evidentie binnen vaktherapie beeldend

Vind jij het interessant om je te verdiepen in onderzoeken en de effectiviteit van beeldende methodieken/ behandelvormen?

Dan is dit weekend met de onderzoekscommissie van de NVBT iets voor jou!

Van vrijdagmiddag 1 maart tot en met zondag 3 maart gaan we ons verdiepen in onderzoeken en wetenschappelijke artikelen over vaktherapie beeldend.

 

 

Vaktherapie beeldend maakt een wetenschappelijke ontwikkeling door. Deze ontwikkeling is nodig om als vaktherapeut binnen de verzekerde zorg te kunnen blijven werken.

De onderzoekscommissie ontwikkelt momenteel een databank waarin alle wetenschappelijke onderzoeken terug te vinden zijn.

Om deze databank te vullen willen we jullie vragen om jullie kennis met ons te delen. Een weekend lang zoeken we samen naar onderzoeken en wetenschappelijke artikelen over vaktherapie beeldend.

 

Voor wie

Dit weekend is voor alle vaktherapeuten beeldend die hun kennis willen delen in onze databank. Je zult ontdekken dat je veel meer beeldende werkvormen toepast, dan dat je in eerste instantie dacht. Doordat je samen met collega’s de beeldende werkvormen verzamelt, uitvoert en beschrijft, vergroot je je kennis en expertise.


Het programma

We starten op zaterdagochtend om 9.30 uur met een voorlichting over onderzoek en wetenschappelijke artikelen. Daarna bekijken we hoe we deze willen verzamelen en documenteren. Op zondagmiddag sluiten we om 13.00 uur het weekend af met een heerlijke lunch. Omdat Gelderland voor velen niet om de hoek is, ben je op vrijdag 1 maart al welkom. We kunnen dan alvast bijpraten, een drankje doen en de buurt verkennen. Dit is geheel vrijblijvend.

 

Vrijdag 1 maart

18.00 inloop


Zaterdag 2 maart

09.30 voorlichting onderzoek

10.30 oriëntatie binnen de commissie

12.00 lunch

12.30 inventariseren wetenschappelijke artikelen en onderzoeken

14.00 gezamenlijk bespreken van inventarisatie

15.00 richting bepalen en invoeren van de data

17.00 diner

18.00 ervaringen delen en nieuw protocol beschrijven

20.30 afsluiten
 

Zondag 3 maart

09.30 commissie onderzoek, visie en toekomst

11.30 inventariseren

12.30 documentatie

13.00 lunch

14.00 afsluiting

 

Locatie

Dit weekend vindt plaats in Groesbeek. We verblijven in bungalowpark de Zeven Heuvelen. Je kan hier vrijblijvend overnachten in een tweepersoonskamer en gebruikmaken van de faciliteiten van het park. Kijk voor meer informatie op hun website: http://www.dezevenheuvelen.nl/


De kosten

Om het voor iedereen toegankelijk te maken, vragen we voor dit weekend een eigen bijdrage van 70 euro. Daarnaast worden de kosten voor de boodschappen onder de deelnemers verdeeld.


Accreditatiepunten

Voor deze activiteit hebben we 12 accreditatiepunten aangevraagd bij het Register vaktherapie.
 

Aanmelden

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar Marion Huijbregts nvbt.ki.werkveld@vaktherapie.nl  

Wees er op tijd bij want er zijn maar enkele plaatsen!