Vertelpunt verzamelt ervaringen met jeugdhulp om van te leren en verbeteren

11 juni 2019

Sinds 2015 vallen kinderen die ondersteuning, zorg of bescherming nodig hebben onder de Jeugdwet. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is het programma Zorg voor de Jeugd gestart. Samen met ouders, belangenbehartigers, zorgaanbieders en gemeenten wordt gekeken hoe de uitvoering van de Jeugdwet beter kan. Hiervoor zijn de ervaringen van ouders, jeugdigen en professionals hard nodig: zo horen beleidsmakers uit de eerste hand hoe de wet in de praktijk uitpakt. Hier is het Vertelpunt voor geopend waarop iedereen zijn ervaringen kan delen. 

Als FVB maken we deel uit van het programma Zorg voor de Jeugd. We vinden het dan ook belangrijk dat niet alleen jij als vaktherapeut de enquête invult, maar dat je ook vraagt aan ouders en jeugdigen om dit te doen. 

Help je ook mee de jeugdhulp te verbeteren? 

Wil je meer weten over de methode 'Leren en Verbeteren met Ervaringen' zoals het programma Zorg voor de Jeugd gebruikt? Kijk dan hier. Wil je graag wat voorbeeldberichten om te gebruiken richting clienten, kijk dan in de Communicatiekit

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht