Ingrid Wiechers nieuwe directeur bij Federatie Vaktherapeutische Beroepen

14 december 2022

Het bestuur van de FVB heeft Ingrid Wiechers per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe directeur. In deze nieuwe functie is zij verantwoordelijk om de netwerkorganisatie samen met het bestuur door te ontwikkelen in een vorm die past bij het snel veranderende zorglandschap.
 

Kennis en ervaring

Ingrid Wiechers (53) is afkomstig van Stichting JDRF Nederland, waar zij sinds 2019 directeur was. Hiervoor werkte zij als directeur bij De Friesland Zorgverzekeraar en Univé verzekeringen. Tevens was zij werkzaam in diverse commerciële functies voor onder meer de HEMA, Intratuin, Prénatal en Mediq. Ook was zij afgelopen jaren als bestuurslid betrokken bij de Epilepsievereniging en de stichtingen Muziek aan Bed en Special Arts.

Ingrid: “Ik weet uit eigen ervaring, als moeder van een zoon met een chronische aandoening, hoe vaktherapie kan bijdragen aan de ontwikkeling en motivatie van een kind. Mensen zijn niet hun aandoening. Ik geloof enorm in een brede benadering die bijdraagt aan het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.”
 

Opvallen en Staan

Afgelopen jaar is het meerjarenplan ‘Opvallen en Staan’ tot stand gekomen. Ingrid zal samen met haar team, de vaktherapeuten van de 7 verenigingen en overige stakeholders invulling geven aan de erkenning, de bekendheid en de evidentie van vaktherapie.

Irene Rentenaar, die ruim 15 jaar de scepter heeft gezwaaid over de FVB, is blij met deze benoeming. Door persoonlijke omstandigheden doet Irene een stap terug. Zij blijft de komende tijd nog verbonden aan de FVB als Adviseur Strategie en Beleid en zal als onderdeel van het team meewerken aan de uitvoering van het meerjarenplan.
 

Persoonlijk

Ingrid woont met haar partner en twee zonen in het midden van het land. Ze is vaak wandelend te vinden in het bos en op de hei, of op haar yogamat.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht