Symposium Werkvormen

De kracht van beeldend,
van methodiek naar werkvorm,

Organisatie    : NVBT
Datum            : 17 & 18 mei 2019
Locatie           : Kasteel de Berckt
                         De Berckt 1
                         5991 PD Baarlo

Vorig jaar hebben we een uitverkocht symposium gehad in Overasselt over Methodieken.
Voor het vervolgsymposium in 2019 gaan we ons concentreren op werkvormen. Dit wordt een creatieve uitdaging, aangezien een beeldende werkvorm, binnen vaktherapie beeldend, niet op zichzelf kan staan.

Tijdens dit tweedaagse symposium onderzoeken we dan ook zeven verschillende beeldende werkvormen vanuit de achterliggende methodiek, de materiaalhantering en de behandelsetting. We maken een vertaalslag naar de databank beeldende werkvormen en de vakvereniging. Verdieping en verbreding van beeldende werkvormen staan in dit symposium centraal.

Kijk hier voor de laatste informatie, de folder en het programma.

Doelgroep

Dit symposium is voor vaktherapeuten beeldend en andere vaktherapeutische disciplines.


Programma

Op de eerste dag wordt er een podium geboden aan zes beeldende werkvormen. Per werkvorm belichten we de kernpunten en we verdiepen ons in de achterliggende methodiek. Aan het einde van de dag gaan de sprekers met elkaar in debat. Wat zijn de onderlinge overeenkomsten en verschillen? Ontdek op deze dag welke werkvormen het beste passen bij jouw werkwijze en doelgroep.

De avond staat in het teken van inspiratie en ervaren. We gaan aan de slag met verschillende materialen en delen onze kennis. Deze avond wordt muzikaal afgesloten met een hapje en een drankje.

De tweede dag zoeken we de verdieping binnen de vakvereniging. De ochtend staat in het teken van de algemene ledenvergadering en de databank beeldende werkvormen. In het tweede gedeelte gaan we één beeldende werkvorm uitwerken. We ervaren en onderzoeken. We kijken naar onszelf, wat leeft er in onze binnenwereld en maken vervolgens een vertaalslag naar de buitenwereld en ons vak.


Locatie

Het tweedaagse symposium vindt plaats in Kasteel de Berckt. Dit prachtige landgoed in een bosrijke omgeving naast Venlo, staat volledig tot onze beschikking. We bieden je de mogelijkheid om hier kosteloos te overnachten in een tweepersoons kamer met eigen douche en toilet. Tevens is het mogelijk om alvast op donderdagavond 16 mei te arriveren. Dit is de ultieme gelegenheid om te netwerken.
 

Accreditatie

Voor dit symposium worden 16 accreditatiepunten aangevraagd bij het Register Vaktherapie.


Inschrijven

Als je je inzet voor de vereniging word je actief lid. We kunnen niet zonder actieve leden. Om ze in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale aanbieding voor dit symposium.

Ben jij een actief lid voor de NVBT en meld je je aan voor 22 maart? Dan krijg je een extra korting van € 250,-. Voor de voorwaarden en het declaratieformulier kun je een mail sturen naar Marion Huijbregts nvbt.ki.werkveld@vaktherapie.nl

De korting voor NVBT-leden geldt ook voor leden van de NVKT.

Je kunt je hier inschrijven.
 

Annuleren

Indien je genoodzaakt bent je inschrijving te annuleren dan kan dit onder de volgende voorwaarden. Tot 1 mei kun je dit doen door een mail te sturen naar info@vaktherapie.nl. Wij berekenen dan alleen de administratiekosten. Wens je na deze datum te annuleren, dan kan je een collega onder jouw inschrijving deel laten nemen. Stuur ook dan een mail naar info@vaktherapie.nl. Bij annulering ná 1 mei is restitutie niet meer mogelijk.