12
sep

2-daagse bijscholing 'Levenskunst Act4life in vaktherapie'

Evenement
10:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Het ACT4life-model is een zeer eenvoudige weergave van gedrag. Het is een verbeelding van een situatie en alles wat daarin mee kan spelen.

Na het volgen van een ACT4life-training weet je als deelnemer dat het model mede tot stand is gekomen op basis van lichaamsgerichte en vak- en speltherapeutische elementen. Veel oud-deelnemers geven aan dat het voor hen verfrissend nieuw is om zo in beweging te kunnen komen, zelfs tijdens gesprekstherapieën!

Dat smaakt vaak naar meer.

En niet alleen voor oud-deelnemers aan onze trainingen. Ook andere ACT beoefenaars hebben baat bij het toevoegen van beeldende werkvormen aan ACT!

Verbeelding maakt het makkelijker om tot inzichten te komen, vaardigheden te oefenen, te ontdekken wat er gebeurt als je iets anders probeert. Het zorgt ervoor dat je denken net even iets minder op de voorgrond staat, en dat je lichaam iets meer mag meedoen: wat vertelt je die? Welke informatie neem je daarvan mee?

Verbeelding draait om handelen, om gedrag. En dat is precies waar het in Acceptance and Commitment Therapy ook om gaat.

Met de toevoeging van het ACT4life-model en beeldend werken komt ACT daadwerkelijk tot leven. In de therapeutische driehoek van zichzelf, zijn creatief werk en de therapeut kan de cliënt spelend en ervarend door zijn eigen probleemsituatie lopen en van bovenaf inzicht krijgen in eigen handelen en veranderproces.

Wil Fontein (zeer ervaren beeldend therapeut én bedreven in ACT en ACT4life) heeft samen met de grondlegger van ACT4life, Monique Samsen (zelf ook beeldend therapeut) een training getoverd waarvan we verwachten dat iedereen er aan mee zou willen doen: een klein beetje theorie, maar vooral veel ervaren.

Zelf tot verbeelding komen en je instrumentale toolkit rondom ACT en ACT4life flink vergroten!

En oh ja: je hoeft geen kunstenaar te zijn om tot verbeelding te kunnen komen. Zin om het uit te proberen?

Voor meer informatie en opgeven klik hier.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement kan via de link in de tekst hierboven.