Workshop door Mariella Meijers: Healing Trauma with Guided Drawing.

Healing Trauma with Guided Drawing® is een bilaterale tekenbenadering die body mapping op een trauma-geïnformeerde manier ondersteunt. Cliënten tekenen ritmisch herhaalde krabbels om innerlijke spanning, patronen van lichamelijke spanning en pijn in het lichaam uit te drukken. In een tweede stap zullen ze massagebewegingen toepassen op basis van hun innerlijke behoeften, vaak met vingerverven. Op deze manier kunnen fysiologische symptomen worden verlicht en de vast zittende emoties worden losgelaten. Universele vormen zoals een lijn, cirkel of vierkant kunnen worden geïntroduceerd om de ervaring veilig te structureren. Deze belichaamde beeldende therapiebenadering is gebaseerd op neurobiologische inzichten in menselijke stressreacties. 

In deze workshop ga je zelf ervaren hoe toegankelijk het is om doormiddel van ritmisch krabbelen contact te maken met je binnenwereld en daaruit te ontdekken welke behoefte daar is. Je kan ervaren dat je zelf iets kan doen om jezelf te helpen, en dat je handelingen een tastbare impact hebben op gevoelde betekenis in beeld. Je luistert naar innerlijke leiding naar wat het lichaam nodig heeft om balans te herstellen.  

Naast het zelf ervaren zal ik voorbeelden uit de praktijk gebruiken zodat we kunnen begrijpen waar onze cliënten doorheen gaan als we deze methode toepassen.