Lentebijeenkomst Levenskunst

Workshop bekend!

Tijdens de NVBT Lentebijeenkomst op 18 mei 2024, met als thema Zelfzorg & Levenskunst, zal Anne Elberse de workshop verzorgen. Anne is yoga-therapeut en werkt vooral 1-op-1 in haar praktijk in Utrecht, waar ze mensen begeleidt met stressgerelateerde klachten zoals overspannenheid en burn-out. Ook deelt ze graag haar inzichten, kennis en ervaring op het gebied van zelfzorg in workshops, online en via Zelfzorg de Podcast! Op onze Lentebijeenkomst in Zeist zal zij de workshop: "Zelfzorg in de dagelijkse praktijk als therapeut" geven.

Anne over haar workshop:
"Als therapeuten staan we in het werk (en misschien daarbuiten ook) altijd voor anderen klaar. Extra belangrijk dus om voldoende tijd en aandacht aan jezelf te geven. We zijn vaak erg afhankelijk van onze weekenden en vakanties voor onze zelfzorgmomenten, maar in deze workshop gaan we aan de slag met ‘micro-zelfzorg-momenten’. Oftewel: momenten die jij kunt toepassen voor, tijdens en na jouw werkdag. Denk aan een visualisatie, de adem, yoga en andere lichaamsgerichte oefeningen. Om spanning van een sessie los te laten, jezelf te gronden, de dag met energie te beginnen of juist in rust achter je te laten bijvoorbeeld. Want zorg jij goed voor jezelf, dan kun je er ook écht zijn voor een ander."

Gezocht!
We zijn nog op zoek naar vijf enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen tijdens de Lentebijeenkomst. De taken zullen voornamelijk bestaan uit het klaarmaken van verschillende ruimtes, het klaarzetten van koffie/ thee, inschrijven van deelnemers en het in orde maken van het borrelbuffet. Je wordt om 9:30 in Zeist verwacht, lunch krijg je van ons. Je mag zelf uiteraard ook deelnemen aan de workshop. Wil jij helpen? Of heb je er vragen over? Mail dan naar Corien. Je inzet wordt gewaardeerd en beloont! 

Programma
Naast de workshop van Anne Elberse, zal er een lokaal ingericht worden om zelf beeldend aan de slag te gaan en met elkaar beeldende zelfzorg vormen uit te wisselen. Verder zijn de werkveldgroepen Verslavingszorg en Revalidatie aanwezig en de initiatiefnemer om een werkveldgroep over ouderenzorg te starten. De contactpersonen van regiogroep Noord-Brabant zijn ook aanwezig. 

Aanmelden kan hier