Bij- en nascholingen 2024

 

 

Dag-Workshop: Verdiepend werken met inspiratiekaarten in de collagetechniek.
De zeven kleuren van de regenboog. Verwelkom | Focus | Verwonder o.l.v. Odette Aalhuizen, praktijk Coloriet.

Data: 24/4 2024

Tijd: 09.30 - 17.00

Kosten: €105

Punten: 7 FVB, Vaktherapie en AG

Locatie: Driebergen of Soest

Meer info en opgeven vindt je hier


De kleibak
vanuit tastzintuiglijk werken afstemmen op
het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau
De Kleibak is een meerdaagse scholing waarin je met de kleibak kennis maakt met tastzintuiglijk werken. We verdiepen ons in de verschillende sociaal emotionele ontwikkelingsniveau's (SEO) en delen onze ervaringen. We combineren theorie met de praktijk en gaan ervaringsgericht aan de slag met veel aandacht is voor je eigen proces.

De scholing is breed toepasbaar voor verschillende doelgroepen en wordt in samenwerking met Sita Geerling aangeboden. Dit is dus de uitgelezen kans om samen met collega's je vak te verdiepen en te genieten van een deze compleet verzorgde 3 daagse. 'De kleibak' vindt van 22 tot en met 25 april 2024 plaats in het natuurrijke Noorbeek, waar je tevens op basis van volpension, in een tweepersoonskamer kosteloos kan verblijven. Kijk voor meer informatie en voor een volledig overzicht inclusief programma op onze website.

Bijscholing beeldende therapie en autisme                     Description: Afbeelding met verven, Kinderkunst, tekening, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij beeldende therapie bij kinderen/jongeren/ volwassenen met autisme verloopt het contact vaak anders dan bij andere cliënten. En beeldende therapie heeft veel te bieden aan deze doelgroep! Het communiceren via het beeld, via het kijken, tasten en maken, kan mooie aanknopingspunten bieden in een behandeling.

Wil je je verder ontwikkelen in beeldende therapie met autisme? Er worden in overleg met jou verschillende scholingsmogelijkheden aangeboden:

  • Met een groep van minimaal 3 beeldend therapeuten: een middag of een avond met theorie, oefeningen en uitwisseling van ervaringen;
  • Een vervolg bijeenkomst om door te praten met elkaar;
  • Supervisie of intervisie: individueel, duo of in een groepje, waarbij de casussen uit je praktijk centraal staan;
  • Training in ‘Zelf in beeld’, beeldende therapie voor kinderen/ jongeren/ volwassenen met autisme. Dit is een behandeltraject van 15 sessies waarbij je getraind wordt om systematisch te observeren en te evalueren. Er wordt gebruik gemaakt van video opnames en er wordt een voor- en nameting uitgevoerd om de behandeling systematisch te evalueren. Dit traject heeft enige voorbereidingstijd nodig en kan plaatsvinden met minimaal 4 deelnemers.
  • Aan bod komt onder andere; indicaties en behandeldoelen, spiegelen, afstemmen, contact, behandelcontext.  

Celine Schweizer in beeldend therapeut, geregistreerd supervisor en docent onderzoeker bij de opleiding Vaktherapie in Leeuwarden en bij de Master Vaktherapie in Nijmegen. In 2020 is zij gepromoveerd op beeldende therapie bij kinderen met autisme. Zij deelt graag haar ervaring en kennis en werkt aan verschillende onderzoeksprojecten over beeldende therapie met autisme.

Er worden FVB Accreditatiepunten gegeven.

Geïnteresseerd?

Stuur een mail naar: info@celineschweizer.nl en maak een afspraak om te overleggen