1 november: Webinar Vaktherapie voor de allerkleinsten én hun gezin

18 oktober 2023

Wat kan de rol van vaktherapie zijn binnen de neonatologie? Muziektherapie wordt steeds vaker ingezet binnen de neonatologie en helpt de allerkleinsten in hun ontwikkeling. Maar een ziekenhuisopname van zo’n kleintje is niet alleen ingrijpend voor het kindje zelf. Ook op de naasten kan het veel impact hebben. Hoe kan vaktherapie hén helpen? Tijdens de opname en tijdens het proces erna? Janneke Oldengarm en Anne-Greet Ravensbergen-Bolhuis nemen je mee in de rol van vaktherapie binnen de neonatologie en dagen je uit hierover mee te denken!

Vaktherapie voor de allerkleinsten én hun gezin
Janneke en Anne-Greet zijn beiden muziektherapeut op de neonatologie IC van het UMCG. Zij zetten muziektherapie in, in de zorg voor de allerkleinste en ziekste pasgeborenen. 
Tijdens het webinar laten zij zien hoe dit in z’n werk gaat, maar gaan juist ook met de deelnemers in gesprek over de impact op het gezin en welke rol andere disciplines van vaktherapie hierin kunnen spelen. Want niet alleen de zorg voor de pasgeborene is van belang  voor de ontwikkeling van het kindje, maar ook zorg voor het systeem om hen heen. Hoe kan vaktherapie een rol spelen in het ondersteunen van de pasgeborenen én hun naasten?

Leren en meedenken
Tijdens het webinar ontmoet je andere vaktherapeuten die werken in een ziekenhuis. Behalve dat je meer inzicht krijgt over de rol van muziektherapie in de zorg voor de allerkleinsten, wordt je ook uitgedaagd mee te denken over hoe vaktherapie breder ingezet kan worden. Zodat niet alleen het kindje, maar ook de naasten ondersteund worden met vaktherapie.


Benieuwd geworden? Lees dan hier verder voor alle praktische informatie en over hoe je je kan aanmelden.