Kijkje in de keuken van … Femke Valkenberg, office manager bij de FVB

28 maart 2024

‘De FVB’: wat is dat nu eigenlijk? Wie werken er? En wat doen ze voor jou als lid? Vanaf nu geven we elke maand een kijkje in de keuken van de FVB. Dit keer kijken we in de ‘keuken’ van office manager Femke Valkenberg. Ze werkt sinds september 2023 bij de FVB. 

Kende je vaktherapie voordat je bij de FVB kwam werken?
Ik ken iemand die hulp heeft gezocht bij een muziektherapeut en daar ongelofelijk veel baat bij heeft gehad. 


Wat zijn op dit moment jouw belangrijkste werkzaamheden?
Ik ben het centrale aanspreekpunt voor de verenigingen en hun leden. Ik werk vanaf september op het FVB-bureau en ben ook nog bezig met het me toe-eigenen van de nodige kennis van alles waar vaktherapeuten mee te maken hebben. Daarnaast loopt ook nog het inwerktraject op de diverse werkzaamheden binnen de bureauorganisatie van de FVB.


Waar ben jij vandaag jouw werkdag mee begonnen?
Met twee sollicitatiegesprekken. Deze gesprekken vinden plaats omdat de ledenservice en de ledenadministratie weer naar de FVB terugkomen. Dit heeft hele prettige voordelen; korte lijnen, snel schakelen en een zo’n optimale bereikbaarheid. Alles is dan in huis! Fijn voor onze leden.


Wat heb je deze week verder op de planning staan? 
Uiteraard beschikbaar zijn voor telefoon en mail van onze leden (de verenigingen) en hun leden. Ons klantencontact en onze service staan hoog in ons vaandel!


Stel, je staat in de lift en er stapt een onbekende in waar je een praatje mee maakt. Je hebt nog 1 verdieping te gaan en diegene wil graag weten wat jouw werk inhoudt. Wat zeg je dan?
Allround office management met een diversiteit aan werkzaamheden met als doel vaktherapie in Nederland voor iedereen mogelijk te maken. 


Wat zijn in jouw werk de belangrijkste dingen die je doet voor de leden? 
Leden zo goed mogelijk servicen. Met ze meedenken en hulp bieden. Dat doe ik al, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Verder zit ik nog vol in het inwerktraject. Er valt veel te leren!


Je werkt een half jaar bij de FVB. Wat valt je op als ‘nieuwkomer’? 
Ik zie dat er hard gewerkt wordt op diverse vlakken aan de vooruitgang en aan onze missie; zowel in het bestuur en binnen de verenigingen als binnen het FVB-kantoor zelf door onder andere de beleidsadviseurs, binnen communicatie en natuurlijk vanuit het office management.


Wat maakt jouw werk zo leuk? 
De diversiteit van de functie; het klantencontact met onze verenigingen, maar ook de andere activiteiten waar ik mij op aan het inwerken ben zoals facility, human resources, verzekeringen, de webshop, contracten en financiën. Dat maakt het leuk!


Hoe verhouden jouw werkzaamheden zich tot vaktherapie? 
Mijn functie is natuurlijk wel op kantoor. Maar ik zie heel erg de meerwaarde van vaktherapie! Ik heb mee mogen lopen met een muziektherapeut. Ik heb gezien wat de therapeut betekende voor haar cliënten. Prachtig om te zien, ontroerend ook. Ik hoop ook nog andere vaktherapeuten te bezoeken. Dat maakt mijn betrokkenheid binnen de FVB en voor de verenigingen en hun therapeuten alleen maar groter.  


Wat wens je leden toe? Wat hoop je voor de komende jaren?
Dat vaktherapie voor iedereen toegankelijk wordt!