15
jun

Studiemiddag voor PMT’ers in de forensische psychiatrie

Evenement
13:30 - 18:00
- Downloaden als iCal

13.30-13.45        Inloop

13.45-14.00        Welkom en interactieve inventarisatie van wensen/verwachtingen/behoeften  m.b.t. vandaag en een toekomstige werkveldgroep

14.00-15.30        Lezing en workshop Moeneke Nijkamp en Fred Dijk:

 

Ik en agressie en seksualiteit’

Werken in de forensische psychiatrie is een worsteling met Eros en Thanatos. Voor zowel de clienten als de medewerkers. Allerlei methodes zijn ontwikkeld om Eros en Thanatos te beteugelen, maar wellicht interessanter is de vraag: Hoe verhoudt jij je hier toe? En wat is de invloed daarvan op jouw therapeutisch handelen?

In de workshop word je actief aan het denken gezet over jouw drijfveren om te werken in de forensische psychiatrie. Waar ga je harder voor lopen en waar wordt je juist gierend gek van? En hoe houdt je je eigen driften in bedwang als de spanningen hoog oplopen? Door met elkaar van perspectief te wisselen werpen we een frisse blik op het ingewikkelde werk in dit mooie werkveld.

15.30-15.45        Pauze

15.45-17.15       

1) Presentatie van module affectregulerende vaktherapie:

Affectregulerende Vaktherapie (ArVT) is een ervaringsgerichte behandeling, met als doel affectregulatievaardigheden bevorderen. Een goede affectregulatie is voorwaardelijk voor het ontwikkelen van cognitief leren en zelfregulatie. Zelfregulatie is het aan kunnen passen van gedrag aan de omgeving.
Door samen met de vaktherapeut activiteiten te doen, gericht op het gewaarworden en waarnemen van lichamelijke sensaties, behoeften en gevoelens, leert het kind stap voor stap reflecteren en delen over wat het doet, voelt en denkt.

 

2) Presentatie van module verslaving en PMT:

‘Verslaving & PMT - hoe ziet dit er in de praktijk uit?’

Giske komt wat vertellen over het werken met de doelgroep ‘verslavingen’. Zij werkt zowel als verpleegkundige en als PMT’er met deze doelgroep en neemt jullie mee in hoe deze werkzaamheden er in de praktijk nou eigenlijk uit zien. Welke methodiek of modules worden er in de verslavingszorg bv. geboden en in hoeverre kunnen deze van toepassing zijn op het forensische werkveld.

17.15-18.00        Afsluiting met hapje en drankje

Gratis voor leden van de NVPMT, voor psychomotorisch therapeuten die geen lid zijn van de NVPMT €15,00.

 Locatie:

Van der Hoevenkliniek
Willem Dreeslaan 2
Utrecht

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Leden van de NVPMT kunnen zich aanmelden via de knop hieronder.
Ben je geen lid en wil je je aanmelden, mail dan naar secretariaat@vaktherapie.nl

 

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.